Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Komorni zbor Orfej (Ljutomer): Vester, camenae

1 CD (54 min, 08 sek)

Založništvo: Ljutomer : Kulturno društvo Orfej

Pevski zbor Orfej je ime svojega kraja ničkolikokrat uspešno predstavil v širšem slovenskem, pa tudi evropskem prostoru. Zgoščenka je nastala v želji, da bi obogatili trenutek svečane akademije ob tridesetletnici zbora, ki naj v ušesih ljubiteljev zborovske pesmi odzvanja tudi v prihodnosti.

Andraž Hauptman sodeluje s Komornim zborom Orfej od leta 2010. Najprej je z zborom sodeloval občasno, kot svetovalec, leta 2017 pa je prevzel tudi vlogo stalnega dirigenta. Z Orfejem je na državnem tekmovanju Naša pesem 2016 v Mariboru osvojil zlato plaketo (s 94,3 točke), tretje mesto in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane po letu 1995. Ob tem je prejel še priznanje za najboljšo izbiro programa.

Leta 2018 je z Orfejem na tekmovanju v Toursu, ki šteje za Veliko zborovsko nagrado Evrope, osvojil tretje mesto. Zadnji odmevni uspeh je z Orfejem dosegel julija 2019, ko je nagrado za tretje mesto prejel za nastop na tekmovanju v avstrijskem Špitalu.

Na zgoščenki je predstavljen tekmovalni opus zbora med letoma 2010 in 2019. Skladbe so bile posnete na različnih zborovskih tekmovanjih: Spittal (2019), Tours (2018), Maribor (2010, 2016). (Vir: Orfej).

https://www.orfej.si/

Pripravila: Alenka Črnič

Komorni zbor Orfej (Ljutomer): Vester, camenae, vokalna glasba, nabožna glasba, pevski zbori, a cappella, liturgično petje Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2019
Ciljna skupinaodrasli, starejši
Zvrstvokalno/zborovska
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila