Preskoči na vsebino

Elektronski viri

  • Za dostop do e-virov EBONITETE.SI, PressReader, Tax-Fin-Lex, EBSCOHost, VEČER-arhiv, Encyclopedia Britannica, IUS/INFO, FinD-INFO po kliku na PRIJAVA izberete kraj svoje knjižnice, vpišete št. članske izkaznice in geslo, ki je identično geslu za Mojo knjižnico. Geslo je namenjeno izključno za vašo osebno uporabo, ne smete ga razkriti drugim osebam. Dolžni ste spoštovati licenčna določila ponudnikov informacijskih virov. Proti kršiteljem bomo ukrepali v skladu z določili Pravilnika o delu z uporabniki posamezne knjižnice. Informacijski viri so namenjeni samo vaši osebni rabi in jih ni dovoljeno uporabljati za službene in druge potrebe. Do zgoraj navedenih virov lahko dostopate tudi od doma, iz šole, službe, pisarne ...
  • Prost dostop do slovarskega spletišča Fran, kjer lahko iščete hkrati ali posamično po več kot 20 slovenskih slovarjih ter do slovarja sopomenk sodobne slovenščine.
  • Dostop do e- virov Dnevnik, Spletno Delo, Finance in Spletni portal Adma je možen samo v knjižnici, kjer vam dodelimo uporabniško ime in geslo za dostop.
  • Prost dostop do e-virov z glasbeno tematiko: Naxos, Musopen in Cantorion.
EBONITETE.SI - logotip aplikacije za preverjanje bonitete podjetij

EBONITETE.SI

EBONITETE.SI je aplikacija za preverjanje bonitete podjetij, ki ponuja množico informacij o poslovanju podjetij, katere so potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj, predvsem na področju nabave, prodaje, financ, računovodstva in kontrolinga. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju, ki so primerni za poglobljene analize in študije.

Encyclopedia Britannica - logotip

Encyclopedia Britannica

Enciklopedija v angleškem jeziku z dolgoletno tradicijo, ki izhaja že od leta 1768, zadnja leta le še v elektronski obliki. Prinaša veliko število strokovnih člankov, slik, animacij, video posnetkov, zemljevidov... Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle uporabnike.
Elektronski vir
je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

Spletna predstavitev elektronskega vira Encyclopedia Britannica Online (v angleškem jeziku)

PressReader - e-dostop do časnikov in revij - logotip

PressReader

Zbirka PressReader omogoča dostop do več kot 6.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. Dostopni so najpomembnejši svetovni časniki, v slovenskem jeziku sta na voljo Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Publikacije lahko pregledujete po državah, jezikih in vsebini.
Elektronski vir je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, uporabnikom mobilnih naprav je z uporabo aplikacije PressReader dostopen prek Wi-Fi omrežja Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

Dostop do arhiva časnika Večer - logotip

Večer - arhiv

V elektronski obliki dostopni vsi članki, objavljeni vse od prve številke Večera, ki je  izšla leta 1945, do številke, ki je izšla 3. marca 2024.

Elektronski vir je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop na daljavo. 

Ebsco Host - logotip

Ebsco Host

Dostopate lahko do polnih besedil strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije iz mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World, Media, Men's Health…).
Elektronski vir je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

Tax-Fin_Lex - dokumenti z davčnega, finančnega in pravnega področja - logotip

Tax-Fin_Lex

Spletni informacijski sistem TAX-FIN-LEX prinaša dokumente z davčnega, finančnega in pravnega področja. Kot pove že samo ime, je razdeljen na tri področja in sicer: TAX – ki prinaša članke, obrazce in druge informacije s področja davkov, FIN - z izbranimi finančno-računovodskimi informacijami, strokovnimi članki in obrazci s področja financ in LEX – pravni podatki in informacije iz slovenske in evropske zakonodaje.
Elektronski vir je v slovenskem jeziku in dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

IUS-INFO - slovenska zakonodaja - logotip

IUS-INFO

Zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov RS, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu.
Elektronski vir je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

FinD-INFO - računovodski in davčni informacijski sistem - logotip

FinD-INFO

je finančni, računovodski in davčni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva. Portal temelji na preizkušeni tehnologiji portala IUS-INFO, ki zagotavlja uporabnikom kakovostne, strokovne in ažurne dokumente ter informacije.
Elektronski vir je dostopen v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa je članom Mariborske knjižnice do elektronskega vira omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

Fran - slovarji

Fran

Slovarsko spletišče, kjer lahko iščete hkrati ali posamično po več kot 20 slovenskih slovarjih.

Sopomenke

Sopomenke

Dnevnik - logotip

Dnevnik

Dostop do člankov v elektronski obliki, objavljenih v tiskani izdaji je možen od leta 1998 dalje.
Geslo za dostop vam vpišemo v knjižnici.

Časnik Delo - logotip

Delo

Na voljo v Čitalnici.
Geslo vam vpišemo v knjižnici.

Finance - e-članki - logotip

Finance

Dostop do člankov v elektronski obliki s področja financ.
Na voljo v Čitalnici.
Geslo vam vpišemo v knjižnici.

Sodobna pedagogika - logotip

Sodobna pedagogika

Revija Sodobna pedagogika je dostopna tudi v elektronski izdaji. 

revija ADMA - logotip

ADMA

Z letom 2015 so revijo, ki je v preteklosti izhajala pod imeni PIA, Poslovna Asistenca in Tajnica, popolnoma prenovili. Ohranili so dobre vsebine iz nekdanje Poslovne Asistence in njene predhodnice Tajnice ter dodali nove. Nastala je ADMA.
Uporabniško ime in geslo dobite v knjižnici.

Uradni list Republike Slovenije - logotip

Uradni list

Dostop do vsebine vseh številk Uradnih listov od leta 1991 dalje je javnosti brezplačno omogočen z vseh računalnikov, ki imajo dostop do interneta.

Kemija v šoli in družbi - revija, naslovnica

Kemija v šoli in družbi

Dostopate lahko do elektronske izdaje revije.

Naxos - baza klasične in zabavne glasbe - logotip

Naxos

Naxos Music Library je najobsežnejša baza klasične glasbe, ponuja pa tudi poslušanje zabavne glasbe, jazza in etno glasbe. Dostopamo lahko do več kot 1.700.000 posnetkov, angleškega slovarja glasbenih izrazov, krajših opisov o delu in življenju večine skladateljev in izvajalcev ter promocijskih posnetkov. Iščemo lahko po naslovu CD-ja, izvajalcih, skladateljih, časovnem obdobju in novostih.
Jezik: angleščina

Musopen - glasbeni katalogi in notni zapisi - logotip

Musopen

Musopen baza nam omogoča splošno iskanje po glasbenem katalogu in notnih zapisih ter napredno iskanje po skladatelju, izvajalcu, instrumentu, časovnem obdobju ter oblikah skladb. Dostopamo tudi do celotnih notnih zapisov z možnostjo prenosa datotek.
Jezik: angleščina

Cantorion - notni zapisi - logotip

Cantorion

Cantorion baza nam nudi osnovno in napredno iskanje notnih zapisov po različnih kriterijih (skladatelji, instrumenti, zvrsti glasbe, božične pesmi, državne himne idr.). Dodan je tudi zvočni zapis. Sledimo lahko tudi napovedim raznih koncertov in prenesemo vaje za različne zvrsti glasbe.
Jezik: slovenščina in ostali svetovni jeziki

Knjižničarske novice, naslovnica

Knjižničarske novice

V vseh enotah lahko dostopate do elektronske izdaje revije s področja bibliotekarstva.


SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila