Preskoči na vsebino
Knjižnica Hoče
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek, torek, sreda 10-19
četrtek, petek 10-15
NOVO! KNJIGOMAT za samopostrežno izposojo
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek, torek, sreda 10-19
četrtek, petek 10-15
NOVO! KNJIGOMAT za samopostrežno izposojo
Sršakova 2, 2311 Hoče

Knjižnica Hoče


NOVO. Občina Hoče - Slivnica je Mariborski knjižnici odobrila finančna sredstva za nakup samopostrežnega knjigomata in potrebne periferne opreme za uvedbo izposoje knjižničnega gradiva s pomočjo RFID tehnologije v Knjižnici Hoče. Na posnetku si oglejte navodila za uporabo knjigomata.

Otvoritev 13. marca 2024 ...

Knjižnica Hoče se nahaja v središču občine Hoče, v bližini osnovne šole in vrtca. Dostopna je za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.

  • Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico.
  • Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje...
  • V knjižnici izposojamo gradivo različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovno literaturo z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
  • Občasno povabimo otroke na pravljične ure, ki so objavljene v urniku prireditev. Izvajamo tudi dejavnosti za skupine otrok iz bližnjega vrtca in osnovne šole. V sodelovanju z lokalnim okoljem organiziramo različne prireditve in dejavnosti za vse starostne skupine obiskovalcev.
  • Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v vodniku prireditev Skovik, ki je na voljo v knjižnici ter na spletni in Facebook strani Mariborske knjižnice.
  • Knjižnica Hoče je knjižnica, kjer so vam brezplačno na voljo osebni računalniki z dostopom do interneta, virtualne knjižnice Slovenije COBISS (Cobiss+ za iskanje gradiva, Moja knjižnica, mCobiss na mobilnih napravah), do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.
Sršakova 2, 2311 Hoče
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila