Preskoči na vsebino
Knjižnica Hoče
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 9-15
Delovni čas:
ponedeljek, torek, sreda 10-19
četrtek, petek 10-15
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 9-15
Delovni čas:
ponedeljek, torek, sreda 10-19
četrtek, petek 10-15
Sršakova 2, 2311 Hoče

Knjižnica Hoče


Knjižnica Hoče se nahaja v središču občine Hoče, v bližini osnovne šole in vrtca. Dostopna je za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.

  • V Knjižnico Hoče se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete vsi občani, otroci, mladostniki in odrasli.
  • Z izkaznico Knjižnice Hoče si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige Audibook.
  • Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico.
  • Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje...
  • V knjižnici izposojamo gradivo različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovno literaturo z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
  • Občasno povabimo otroke na pravljične ure, ki so objavljene v urniku prireditev. Izvajamo tudi dejavnosti za skupine otrok iz bližnjega vrtca in osnovne šole. V sodelovanju z lokalnim okoljem organiziramo različne prireditve in dejavnosti za vse starostne skupine obiskovalcev.
  • Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v vodniku prireditev Skovik, ki je na voljo v knjižnici ter na spletni in Facebook strani Mariborske knjižnice.
  • Knjižnica Hoče je knjižnica, kjer so vam brezplačno na voljo osebni računalniki z dostopom do interneta, virtualne knjižnice Slovenije COBISS (Cobiss+ za iskanje gradiva, Moja knjižnica, mCobiss na mobilnih napravah), do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.

Dogodki in dejavnosti

Sršakova 2, 2311 Hoče
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2023 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila