Preskoči na vsebino
Knjižnica Rače
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
sreda 13-19
petek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek, sreda 12-18
četrtek, petek 10-15
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
sreda 13-19
petek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek, sreda 12-18
četrtek, petek 10-15
Grajski trg 17, 2327 Rače

Knjižnica Rače


Knjižnica Rače
, enota Mariborske knjižnice, se nahaja v občini Rače – Fram, v pritličnih prostorih znamenitega ravninskega otoškega gradu Rače, katerega zgodovina sega vse v 16. stoletje.

Dostopna je za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.

V Knjižnico Rače se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete vsi občani, saj je enota namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: otroci in mladostniki do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni in invalidi, s predloženim ustreznim veljavnim dokazilom/ potrdilom. Članstvo v Mariborski knjižnici omogoča dostop do celotne ponudbe vseh enot, dejavnosti in storitev, kar pomeni, da si z enotno člansko izkaznico lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, hkrati pa uporabljate tudi e-storitve na daljavo, ki jih ponujamo na naši spletni strani.

V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo leposlovna dela različnih žanrov in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja. Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov. Z izkaznico Knjižnice Rače si lahko izposojate tudi elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige Audibook.

V knjižnici lahko prebirate domače časnike in revije, starejše številke si lahko izposodite tudi na dom.

Kaj vse še lahko počnete v knjižnici?

  • Brezplačno uporabljate osebni računalnik z dostopom do interneta, kataložnega brskalnika Cobiss+, do različnih elektronskih podatkovnih zbirk in urejevalnikov besedil. Dokumente lahko tudi natisnete, pri čemer vam izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
  • Brskate po elektronskih virih, dostopnih v prostorih knjižnice.
  • Brezplačno dostopate do spleta preko vaših mobilnih naprav (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave).

Dejavnosti in prireditve, ki jih pripravljamo za vas

  • Organiziramo in izvajamo različne oblike informacijskih opismenjevanj uporabnikov ter predstavitev elektronskih virov.
  • Z različnimi oblikami dejavnosti za otroke in odrasle spodbujamo bralno pismenost in skrbimo za ohranjanje in krepitev bralne kulture v okolju (projekt Rastem s knjigo, Pikina bralna značka, Bralna značka za odrasle, pravljične ure, idr.)
  • Pripravljamo različne tematske in priložnostne razstave, organiziramo delavnice, pogovore z ustvarjalci, pri čemer se povezujemo z organizacijami, skupinami, društvi in posamezniki v lokalnem okolju.

Informacije o vseh dogodkih, prireditvah in dejavnostih najdete v mesečnem vodniku prireditev SKOVIK, ki je dostopen v katerikoli enoti Mariborske knjižnice, na Facebook strani in na spletni strani Mariborske knjižnice.

Spominjamo se otvoritve Knjižnice Rače, v petek, 4. februarja 2022. Več...

Grajski trg 17, 2327 Rače
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila