Preskoči na vsebino
Potujoča knjižnica - bibliobus
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
NE VOZI OD 24. 6. - 31. 8. 2024
Delovni čas:
ponedeljek - petek 8-18
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
NE VOZI OD 24. 6. - 31. 8. 2024
Delovni čas:
ponedeljek - petek 8-18
Sedež: Zagrebška 18, 2000 Maribor

Potujoča knjižnica - bibliobus

Urnik voženj: junij, september, oktober 2024

Bibliobus ne vozi od 24. 6. - 31. 8. 2024

Bibliobus na FB

  Več o bibliobusu:

  • Bibliobus je potujoča enota Mariborske knjižnice. Že od leta 1974 služi izobraževanju, strokovnemu izpopolnjevanju, kulturnemu delovanju in razvedrilu in na širšem območju v enajstih občinah ( Maribor, Benedikt, Duplek, Kungota, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Rače-Fram, Starše, Šentilj, Slovenska Bistrica, Oplotnica) obiskuje številne kraje. Ima 46 postajališč. Končno postajališče bibliobusa je na parkirišču ob Knjižnici Tezno, kjer je tudi skladišče knjižničnega gradiva, namenjenega za bibliobus.
  • Dostopen je za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.
  • Na bibliobus se lahko ob obisku ali preko spleta vpišete vsi občani, saj je namenjen otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje ...
  • Z izkaznico bibliobusa si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, elektronske knjige COBISS Ela in zvočne knjige Audibook.
  • Na bibliobusu so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani), strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.), revije, različne zgoščenke. Za izposojo na dom so na voljo tudi DVD-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • Otrokom je namenjen manjši otroški kotiček. Poslovanje je avtomatizirano, priporočamo vam uporabo virtualne knjižnice Slovenije COBISS (Cobiss+ za iskanje gradiva, Moja knjižnica, mCobiss na mobilnih napravah).
  • Bibliobus Mariborske knjižnice je 15. septembra leta 2001 sodeloval na srečanju evropskih potujočih knjižnic v kraju Tilburg na Nizozemskem. Organizator srečanja je bila centralna javna knjižnica v Tilburgu - Provinciale Bibliotheek centrale voor Noord Brabant. Na srečanju je mariborski bibliobus prejel 1. nagrado in dobil naziv BIBLIOBUS LETA 2001.

  Zanimivosti

  Sedež: Zagrebška 18, 2000 Maribor
  SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
  © 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
  Prikaži skrita obvestila