Preskoči na vsebino
Knjižnica Nova vas
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek - sreda 8-14
četrtek, petek 13-19
sobota 8-12
Delovni čas:
ponedeljek - petek 9-19
sobota 8-12
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek - sreda 8-14
četrtek, petek 13-19
sobota 8-12
Delovni čas:
ponedeljek - petek 9-19
sobota 8-12
Cesta proletarskih brigad 61/a, 2000 Maribor

Knjižnica Nova vas


V mesecu maju vas v Knjižnici Nova vas razvajamo s harmonijo bluesa in jazza. V svetu največjih glasbenikov teh dveh zvrsti večkrat slišimo, da se je najprej rodil blues, iz njega pa sta nastala rock in jazz. Tako lahko pri nas posežete po zgoščenkah največjih mojstrov, kot so Elmore James, Miles Davis, Diana Krall, Eric Clapton, Sonny Boy Williamson in še in še. Posebej pa vam priporočamo zgoščenko žal že preminule Eve Cassidy, z naslovom ˝Live at Blues Alley˝, ki je prava poslastica za vse ljubitelje jazza in bluesa.

Komu je knjižnica namenjena?

 • V Knjižnico Nova vas se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete občani od 15. leta starosti naprej.
 • Dostopna je za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.
 • Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje.

Gradivo, ki vam ga ponujamo:

 1. V knjižnici lahko izbirate med številnimi knjigami za prosti čas ali za strokovno delo v šoli, službi ali kar tako, za potešitev trenutkov radovednosti.
 2. Izbirate lahko tudi med številnimi poljudnimi in strokovnimi revijami in časniki, ki jih lahko prebirate v knjižnici ali si starejše izvode izposodite na dom.
 3. V svet glasbe vas popeljemo z zbirko glasbenih zgoščenk. Izbirate lahko med različnimi zvrstmi glasbe in še številnejšimi izvajalci. V zbirki se najdejo tudi zgoščenke za glasbene sladokusce.
 4. Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).

Prireditve in dejavnosti, ki jih pripravljamo za vas

 • Knjižnica ima prijeten in domiselno urejen prostor, ki vam nudi pogoje za zahtevnejše študijsko delo ali pa le za klepet s prijatelji. Najpogosteje se srečujemo z mladimi, ki pri nas preživljajo veliko časa, saj je v knjižnici na voljo prostor za skupinsko učenje in izvajanje inštrukcij.
 • V knjižnico vabimo na različna predavanja in razstave. Občasno v knjižnici za simbolično ceno ponujamo tudi odpisano knjižnično gradivo.
 • Glede na želje in potrebe uporabnikov izvedemo tudi različne oblike informacijskega opismenjevanja.
 • Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v urniku prireditev.
 • Po dogovoru lahko za različne predstavitve ali predavanje najamete manjši prostor.

Kaj vse še lahko počnete v knjižnici?

 • Brezplačno uporabljate računalnike. Dokumente lahko natisnete, izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
 • Brskate po internetu in elektronskih virih, dostopnih v prostorih Mariborske knjižnice.
 • Z vašimi mobilnimi napravami (prenosni računalniki, dlančniki, druge mobilne naprave) lahko brezplačno dostopate do internetnega omrežja.

Dogodki in dejavnosti

Cesta proletarskih brigad 61/a, 2000 Maribor
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila