Preskoči na vsebino

Center za domoznansko dejavnost

Kaj je domoznanstvo?

Je raziskovanje in proučevanje lokalnega oziroma domačega okolja. V okviru domoznanske dejavnosti knjižnice zbiramo in obdelujemo domoznansko gradivo, ki ga uvrščamo v naše domoznanske zbirke, gradimo spletne portale z domoznanskimi vsebinami, prirejamo različne domoznanske prireditve, postavljamo razstave in se povezujemo z lokalnimi skupnostmi ter skupaj z njimi skrbimo, da naša preteklost, pa tudi sedanjost ne spolzita iz naših spominov.

Kaj vam na domoznanskem področju nudimo v Mariborski knjižnici?

Kako pridete do nas?

Domoznansko gradivo najdete v vsaki enoti naše knjižnice. Pri iskanju gradiva in informacij vam lahko pomagajo naši sodelavci. Za krovno koordinacijo in izvajanje domoznanske dejavnosti skrbi Center za domoznansko dejavnost, ki ima sedež na Slovenski ulici 40 v Mariboru. Če imate kakršnokoli vprašanje, povezano z domoznanstvom v naši knjižnici, s spletnimi domoznanskimi portali ali z bibliografijami raziskovalcev, se lahko obrnete na:

Mag. Nina Hriberšek Vuk, vodja Centra za domoznansko dejavnost, regijska urednica Kamre in odgovorna za vnos bibliografij raziskovalcev. 

Anka Rogina, koordinatorica območnosti, regijska urednica portala Obrazi slovenskih pokrajin za Štajersko območje

SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila