Preskoči na vsebino
Knjižnica Pesnica
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
četrtek 13-19
Delovni čas:
torek, četrtek 12-18
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
četrtek 13-19
Delovni čas:
torek, četrtek 12-18
Pesnica pri Mariboru 42/a, 2211 Pesnica

Knjižnica Pesnica


Komu je knjižnica namenjena?

  • V knjižnico Pesnica se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete vsi občani, saj je enota kombinirana in namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim.
  • Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje ...
  • Z izkaznico si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige Audibook.

Gradivo, ki vam ga ponujamo

  • Otrokom, mladostnikom in odraslim so na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani, kartonke, slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.).
  • Za izposojo na dom so na voljo dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.

Prireditve in dejavnosti

  • Razstave, pogovori z različnimi ustvarjalci ... Občasno povabimo otroke na pravljične ure. Izvajamo tudi dejavnosti za skupine otrok iz bližnjega vrtca in osnovne šole.

Vsi dogodki, prireditve in dejavnosti so navedeni v vodniku prireditev Skovik (na voljo v vseh enotah knjižnice), ki je na voljo v knjižnici ter na spletni in Facebook strani Mariborske knjižnice.

Kaj še lahko počnete v knjižnici?

  • Brezplačno uporabljate računalnik, dokumente lahko natisnete, izpise zaračunavamo po veljavnem ceniku.
  • Brskate po internetu, elektronskih virih, dostopnih v okviru Mariborske knjižnice.
Pesnica pri Mariboru 42/a, 2211 Pesnica
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila