Preskoči na vsebino
Knjižnica Janka Glazerja Ruše
Poletni delovni čas (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek - petek 10-19
sobota 8-12
Poletni delovni čas: (24. jun. - 31. avg.):
ponedeljek, torek 13-19
četrtek 8-14
Delovni čas:
ponedeljek - petek 10-19
sobota 8-12
Falska 18, 2342 Ruše

Knjižnica Janka Glazerja Ruše


Knjižnica Janka Glazerja na FB

 • Najdete nas v središču Ruš, mesta, ki je od Maribora oddaljeno 15 km. Knjižnica je dostopna za gibalno ovirane in ljudi na invalidskem vozičku.
 • V knjižnico Janka Glazerja Ruše se lahko ob obisku v knjižnici ali preko spleta vpišete vsi občani, saj je enota kombinirana in namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 15 EUR, za študente in upokojence 12 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Znižano članarino ali oprostitev plačila članarine lahko uveljavljate s predložitvijo ustreznih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje ...
  • S člansko izkaznico si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice, elektronske knjige na portalu Biblos in zvočne knjige Audibook.
  • Omogočamo tudi izposojo gradiva po pošti.
  • V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstvenofantastični in drugi romani, kartonke in slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).
  • V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom.
  • V otroškem delu knjižnice je urejen igralni kotiček.
  • Vsi dogodki, prireditve in ure pravljic so navedeni v rubriki Dogodki.
  • Brezplačno je na voljo osebni računalnik z dostopom do interneta, sistema Cobiss (Cobiss+, mCobiss, Moja knjižnica...), različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.

20. novembra 2015 smo otvorili nove prostore Knjižnice Janka Glazerja Ruše. Več o tem...

Falska 18, 2342 Ruše
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila