Preskoči na vsebino

Spletni viri - digitalne zbirke

Obrazi slovenskih pokrajin - biografski leksikon, logotip

Obrazi slovenskih pokrajin

Portal Obrazi slovenskih pokrajin je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si. Portal upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju s slovenskimi osrednjimi območnimi splošnimi knjižnicami.

Kamra - spletni informacijski sistem, logotip

Kamra

Regijski porta Kamra je spletni informacijski sistem, ki združuje informacije z različnih področij. Portal z enega mesta omogoča dostop do digitaliziranih vsebin, polnih besedil, informacij, programov in projektov. 
Na Kamri spoznavamo zgodbe, ki so za neko področje, lokalno skupnost značilne in zanimive, kot na primer: predstavitve lokalnih avtorjev oz. znamenitih oseb; dokumenti in fotografije značilnih lokalnih društev; razglednice krajev iz različnih časovnih obdobij; dela lokalnih umetnikov, njihove biografije, katalogi razstav; znamenite zgradbe, zgodbe ljudi, ki so v njih živeli in še marsikaj drugega.
 Oglejte si promocijski video...

Digitalna knjižnica Slovenije, logotip

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si je spletni portal za dostop do slovenskega digitaliziranega znanja in kulturnih zakladov. Ponuja prosto iskanje po virih in dostop do digitalnih vsebin: člankov, fotografij, zemljevidov, plakatov in zvočnih posnetkov.

Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si: abecedni seznam serijskih publikacij (časopisje in članki)

Europeana - evropska digitalna knjižnica, logotip

Europeana

Europeana je evropska digitalna knjižnica z digitaliziranimi slikami, besedili ter zvočnimi in video posnetki. Ponuja dostop do evropskih kulturnih zakladov v digitalni obliki.
Poleg gradiv knjižnic ponuja tudi gradivo muzejev, arhivov in multimedijskih arhivov (npr arhivov radia in televizije, filmskih arhivov itd.

Digitalni repozitorij Univerzitetne knjižnice Maribor, logotip

Digitalni repozitorij Univerzitetne knjižnice Maribor

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru (DKUM) je enotna vstopna točka za dostop do elektronskih informacijskih virov, ki nastajajo na Univerzi v Mariboru ali se jih kupuje za potrebe znanstvenoraziskovalne, strokovne in umetniške dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Zgodovina Slovenije, logotip

Zgodovina Slovenije – SIstory

Na portalu Zgodovina Slovenije – SIstory so prosto dostopne publikacije (revije in monografije) s področja slovenskega zgodovinopisja, raziskovalni podatki, arhivski in tiskani viri. Gradivo je primerno za raziskovalce, študente, učence in vse ljubitelje zgodovine.

Evropska knjižnica - portal evropskih nacionalnih knjižnic, logotip

Evropska knjižnica - TEL

Evropska knjižnica - TEL je skupen portal vseh evropskih nacionalnih knjižnic in vodi do evropskih knjižničnih zakladov.
Z nekaj preprostimi kliki z miško lahko:

- dostopate do portretov najbolj znanih Slovencev in Slovenk,
- poslušate staro slovensko glasbo,
- se sprehajate po slovenskem ozemlju s pomočjo starih zemljevidov,
- iščete informacije o literarnem ustvarjanju slovenskega naroda v revijah Ljubljanski zvon in Dom in svet,
- si ogledate Magno karto in Gutenbergovo biblijo ter druge zaklade svetovnega pomena.

SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila