Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Nagrade Kalanovega sklada 2007, 2011, 2017

Informacije

Kalanov sklad je spominski sklad, ki so ga ustanovili slovenski knjižničarji leta 1974 v Ljubljani. Nagrade Kalanovega sklada prejmejo slovenski knjižničarski delavci za tista pisna strokovna ali znanstvena dela, ki pomembno prispevajo k oblikovanju teorije bibliotekarstva in informacijske znanosti ter k praksi bibliotekarske in informacijske dejavnosti na slovenski in mednarodni ravni.

Nagrado Kalanovega sklada za obdobje 2005-2007 je prejela direktorica Mariborske knjižnice, Dragica Turjak za specialistično nalogo Organizacija dela in učinkovito upravljanje kadrov v splošni knjižnici.
Nagrade so slavnostno podelili na posvetovanju Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, 22. in 23. oktobra 2007.

Nagrado Kalanovega sklada je leta 2011 za strokovno publikacijo Nabavna politika v splošnih knjižnicah prejela mag. Slavica Rampih, pomočnica direktorice in vodja oddelka za nabavo in obdelavo gradiva v Mariborski knjižnici. Nagrado so slavnostno podelili na posvetovanju Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, 20. - 22. oktobra 2011.

Nagrado Kalanovega sklada je leta 2017 prejela dr. Sabina Fras-Popovič, vodja oddelka za knjižnično mrežo v Mariborski knjižnici za znanstveno monografijo Vodenje s poslanstvom : vodenje zaposlenih v splošnih knjižnicah.
Nagrado so slavnostno podelili na kongresu Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, 29. septembra 2017, v Olimju.

Vabimo vas, da se prijavite na Sovine E-novice Mariborske knjižnice. V njih vas bomo obveščali o novicah in aktualnih dogodkih.
Prijavi se na novice
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila