Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Glazerjeva listina 2013 Lidiji Gačnik Gombač

Informacije
Začetek:21. 03. 2013 17.00
Ciljna skupinamladi, odrasli, starejši
Lokacija:

Glazerjeve nagrade so poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru. Podeljuje jih Mestna občina Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Ob 120. obletnici rojstva slovenskega pesnika Janka Glazerja je 21. marca 2013 potekala slavnostna podelitev Glazerjevih nagrad, priznanj Mestne občine Maribor na področju kulture. 

Glazerjevo priznanje je leta 2013 prejela tudi naša sodelavka, pesnica Lidija Gačnik Gombač za pesniško zbirko Pokrajina vrtnic.

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo je prejel dramski igralec Vlado Novak, Glazerjeve listine pa so prejeli še umetniška direktorica Festivala Borštnikovo srečanje Alja Predan in akademski slikar Jože Šubic.

Na fotografiji desno (od desne proti levi): pesnica Lidija Gačnik Gombač, dobitnica Glazerjeve listine, dramski igralec Vlado Novak, dobitnik Glazerjeve nagrade za življenjsko delo, umetniška direktorica festivala Borštnikovo srečanje, Alja Predan, dobitnica Glazerjeve listine in akademski slikar Jože Šubic, dobitnik Glazerjeve listine na slavnostni podelitvi, marca 2013. (Foto vir: Večer)

Vabimo vas, da se prijavite na Sovine E-novice Mariborske knjižnice. V njih vas bomo obveščali o novicah in aktualnih dogodkih.
Prijavi se na novice
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila