Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Haramija, Dragica: Sedem pisav : opusi sedmih sodobnih slovenskih mladinskih pisateljev

Maribor : Mariborska knjižnica, revija Otrok in knjiga : Pedagoška fakulteta, 2009

Elektronska naročilnica Cena: 10 EUR

Dr. Dragica Haramija v znanstveni monografiji z naslovom Sedem pisav : opusi sedmih sodobnih slovenskih mladinskih pisateljev obravnava mladinska dela Svetlane Makarovič, Marka Kravosa, Slavka Pregla, Dese Muck, Lile Prap (Lilijane Praprotnik - Zupančič), Aksinije Kermauner in Janje Vidmar. Monografijo sta izdali Mariborska knjižnica in Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru.

Recenzije:

Dr. Dragica Haramija obravnava dosedanjo mladinsko prozo sedmih reprezentativnih slovenskih pisateljskih osebnosti in na ta način razkriva nekatere poglavitne poudarke v razgibani panorami sodobne slovenske proze za mladino.
Dr. Marjana Kobe

Pomembno je, da so v knjigi obravnavani predvsem sodobni avtorji oz. ustvarjalci, ki sooblikujejo sporočilni prostor mladinske književnosti "danes". Delo zelo jasno dokazuje, kako v sodobnem mladinskem pripovedništvu sobivajo in se dopolnjujejo različne, tudi nasprotujoče si "pisave", ki izvirajo iz različnega pojmovanja podobe sodobnega otroka ali mladostnika ter funkcije mladinskega literarnega dela. Posebna vrednost monografije je tako njena informativnost ter poglobljena interpretacijska zmožnost, ki predstavlja temeljne značilnosti avtorjevega opusa kot celote.
Dr. Igor Saksida

Knjigo Sedem pisav avtorice Dragice Haramija lahko označimo kot kvalitetno znanstveno monografijo, saj v celoti in podrobno obravnava zastavljeno snov - sedem slovenskih literarnih ustvarjalcev. Analiza del za otroke in mladino je celovita in izvirna in upošteva tudi spoznanja drugih strokovnjakov.
Dr. Jože Lipnik

Dragica Haramija: Sedem pisav: opusi sedmih sodobnih slovenskih mladinskih pisateljev, naslovnica monografije Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2009
Ciljna skupinamladi, odrasli, starejši
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila