Preskoči na vsebino

Center za spodbujanje bralne pismenosti

Center za spodbujanje bralne pismenosti - logotip

Z delovanjem v obliki izobraževalnih in strokovno izpopolnjevalnih dogodkov Center za spodbujanje bralne pismenosti teži h krepitvi kompetenc strokovnih delavcev na področju razvijanja bralne kulture in bralne pismenosti. S povezovalnim delovanjem spodbuja sodelovanje med vsemi knjižnicami ter povezovanje knjižnic in drugih deležnikov na področju bralne pismenosti v Sloveniji. S posameznimi prireditvami se obrača neposredno na bralce in jih nagovarja s prepletom različnih kulturnih in vzgojno-izobraževalnih vsebin.

  • V letu 2024 pripravljamo strokovni dogodek Pismenost na prepihu 2024 z naslovom Med tradicionalno in sodobno pismenostjo.. Dogodek bo potekal od 20. do 23. maja 2024, med 16.00-19.00, prek aplikacije Zoom. Program z možnostjo prijave na dogodek bo objavljen na spletni strani Mariborske knjižnice od 15. aprila 2023. Več o dogodku in program ...

Pretekli dogodki:

Sodelovanje Centra:

  • v skupini partnerjev Nacionalnega meseca skupnega branja,
  • v mreži koordinatorjev KUV (kulturno umetniška vzgoja). Center za spodbujanje bralne pismenosti opravlja nacionalno koordinacijo za bralno kulturo v splošnih knjižnicah znotraj programa kulturno umetniške vzgoje.

Vodja Centra za spodbujanje bralne pismenosti v Mariborski knjižnici: dr. Andreja Erdlen

SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila