Preskoči na vsebino

Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel 2023/24


Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel
je oblika izobraževanja za starejše odrasle. Namenjena je tistim, ki želijo nadaljevati svoje izobraževanje, se učiti novih veščin in spoznavati nove ljudi. 

Organiziramo različne dejavnosti, kot so predavanja, delavnice in študijski krožki. Slednji so namenjeni poglabljanju znanja in razpravi o določeni tematiki v manjši skupini ljudi.

Ponujamo še druge oblike dejavnosti, kot so kulturni izleti, srečanja z ustvarjalci ..., ki omogočajo udeležencem, da se sprostijo in družijo.


Vključeni smo v mrežo članic Slovenska Univerza za tretje življenjsko obdobje.


Študijsko leto 2023/24 smo pričeli v ponedeljek, 2. oktobra 2023, zaključimo ga 31. maja, 2024. Osem mesečnih srečanj Knjižničnega cikla se dogaja v Sodnem stolpu na Lentu v Mariboru, delovanje študijskih skupin pa se odvija na različnih lokacijah po Mariboru.

BROŠURA - Izobraževalni program za starejše

VPIS v Knjižnični cikel

  • V Knjižnični cikel se lahko vpišete v katerikoli enoti Mariborske knjižnice ali prek spleta - e-prijavnica.
  • Pogoj za vpis je članstvo v Mariborski knjižnici in znaša 12 EUR.
  • Prispevek za Knjižnični cikel je 15,00 EUR in ga poravnate ob vpisu v katerikoli enoti knjižnice skupaj z izpolnjeno prijavnico ali se vpišete prek spleta in prispevek poravnate s plačilnim nalogom (primer plačilnega naloga) na pošti, banki... (povezava do Bank@Net)). Prispevek plačate samo enkrat, ne glede na to, v koliko krožkov ste včlanjeni ali pa boste poslušali samo mesečna predavanja. Prispevka ne vračamo. Ob vpisu v knjižnici prinesite s seboj člansko izkaznico Mariborske knjižnice.
  • Vsak, ki bo plačal prispevek, bo prejemal mesečna Sporočila. Če boste na prijavnico vpisali tudi vaš elektronski naslov, vam bomo Sporočila pošiljali po elektronski pošti.

POTEK DELA

  • Za udeležbo v študijskih skupinah je potrebno plačilo prispevka za mentorske ure, ki je odvisen od števila udeležencev v skupini. Mentorska ura znaša 19€. Izostanek se upošteva v primeru, ko je napovedan vnaprej in traja cel mesec. Vsak krožek izbere iz svojih vrst animatorja, katerega naloga je, da sodeluje z mentorjem, povezuje slušatelje v krožku, skrbi za oddajo mesečno izvedenih ur za lažji obračun prispevka šolnin ter vodi evidenco prisotnosti na študijskih skupinah.
  • Večina programov obsega 50 ur letno, člani študijskih skupin se srečujejo tedensko po 2 šolski uri. Izjema so skupine, kjer je delo drugače zastavljeno.
  • Srečanj študijskih krožkov ni od ponedeljka 30. oktobra do petka 3. novembra, 2023 ter v tednu od ponedeljka 25. decembra do srede, 3. januarja, 2024. Odločitev glede izvajanja srečanj v tednu od ponedeljka, 29. aprila do petka, 3. maja, prepuščamo posameznim skupinam.
  • Enkrat mesečno, ob torkih, organiziramo predavanja z različnih interesnih področij.

Program Knjižničnega cikla v sezoni 2023/2024:

Informacije: Nataša Konec, vodja Knjižničnega cikla v Mariborski knjižnici, Slovenska ulica 40, Maribor. Telefon: 02 23 52 115

SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila