Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Beethoven: Violinski koncert

1 CD (60 min)

Založništvo: Ljubljana : RTV Slovenija, ZKP, 2023

ZKP RTV Slovenija je ob septembrskem vrhuncu praznovanja 60. obletnice nastanka Programa ARS Radia Slovenija v sodelovanju z jubilantom izdala album Beethoven: Violinski koncert in Romanci v izvedbi violinista Žiga Branka in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Slavena Kulenovića.

Violinist Žiga Brank je eden vidnejših slovenskih violinistov in pedagogov. V njegovi igri so številni kritiki poudarili rafiniran ton širokega spektra, tehnično briljanco in virtuozno razvnetost. Bil je član orkestra Slovenske filharmonije, član Zagrebških solistov, koncertni mojster SNG Opera in Balet Maribor.

Za seboj ima številne samostojne solistične koncerte tako doma kot v tujini (Nemčija, Avstrija, Italija, Nizozemska, Slovaška, Irska, Izrael, Hrvaška, Bosna in Hercegovina). V Sloveniji se je predstavil na različnih recitalih in koncertih (Festival Ljubljana, Festival Maribor, Festival Radovljica, Festival Tartini, Cankarjev dom, Cikel Narodnega doma Maribor, Ljubljanska Drama, Abonentski cikel Nova Gorica) (Vir: RTV Slovenija).

Pripravila Alenka Črnič

Violinski koncert, instrumentalna glasba Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2023
Ciljna skupinaodrasli, starejši
Zvrstorkestralna
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila