Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Bardugo, Leigh: Uničenje in vstaja [knj. 3]

V zadnjem delu trilogije Senca in kost glavna junakinja Alina postane Obrabljena svetnica. Pod vplivom Aparata živi v podzemnih rovih, je vedno bolj zlomljena in brez upanja, volje ali moči. Prijatelji griše se postavijo zanjo in pripravijo upor, kjer se Alini končno povrnejo moči in spet se lahko samostojno odloča. Prva naloga, ki jo pričakuje in jo že nekaj časa kliče, je potreba po tretjem ojačevalniku, ognjeni ptici, kaj-ti le z njo bo imela kakšno možnost, da premaga Temačnika.

Po dolgem času ji uspe tudi najti princa Nikolaja (prej imenovan Sturmhond), ki si je uredil novo bazo imenovano Kolovrat in skupaj se pripravljajo na iskalno akcijo za ojačevalnikom. Mal, kot stezosledec, zopet prevzame nalogo lova tokrat na ognjeno ptico. Temačnik se Alini še vedno prikazuje s pomočjo prividov in jo na različne načine želi prepričati, da bi se mu predala. Iskanje zlate ptice se konča povsem drugače, kot bi pričakovali, saj ojačevalnik sploh ni to, kar vsi pričakujejo. Tudi Nikolajeva transformacija dodatno zaplete in spremeni tok zgodbe.

Seveda je v knjigi veliko napetih zapletov in tudi zaključek trilogije je poln bojev, ljubezni, ljubosumja, dvomov, preobratov in vsega kar v prave sage sodi. Tudi zaključna bitka vas ne bo pustila ravnodušne.

Ana Dolinšek

Bardugo, Leigh: Senca in kost [knj. 1]

Bardugo, Leigh: Napad in vihar [knj. 2]

Leigh, Bardugo: Uničenje in vstaja (knj. 3), naslovnica, roman za mladino Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2024
Ciljna skupinamladi
Zvrstleposlovje od 13. - 15. leta - M
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila