Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Karlovšek, Igor: Ognjeni trije. 3, Vihar

Nadaljevanje zbirke Ognjeni trije se začne z bojem dveh od trojčkov, Vlada in Vuka v družbi Zore, proti Obrom. Na pobudo Zore se zaradi nerešljive situacije predajo, kar pa zaplete nadaljevanje zgodbe.

Živa v družbi Kaline uspe premagati napadalca, ne da pa ji miru miru misel, da bi ga pustila umreti, zato mu vseeno pomaga. Razmišlja namreč dolgoročno, da bo moška pomoč še kako pomembna, ko se bodo premaknili naprej ob koncu zime.

Plamen, ki je že nekaj časa prepuščen sam sebi, se izkaže v tekmovanju najboljšega lokostrelca med Obri in postane njihov poveljnik. Ko se vanj zagleda kaganova hči Širaz, se za Plamena hitro najde posebna naloga.

Prepletanje zgodb naših junakov napoveduje še težko in naporno pot. Med drugim Živa rodi Plemenovo hčerko, ki jo poimenuje Miluša. Plamen ne sreča bratov, ki ju pred kagana pripeljejo njuni ujetniki, hkrati pa se jima kljub trpljenju in smrti, ki se jima obeta, najde rešitev, da uspeta zbežati. Nato nastopi pomemben trenutek, da se tudi brata Vlad in Vuk podata vsak po svoje. Trojčki se sedaj prvič vsak zase spopadajo s preizkušnjami.

Beg, zarote, boji, preživetje, posilstvo, vse to in še več sledi v tem delu zbirke. Tudi nove ljubezni in srečnih naključij ne primanjkuje. Pričakujte napeto in pustolovsko branje o slovanskih pustolovščinah.

Ana Dolinšek

Ognjeni trije 1, Izgon

Ognjeni trije. 2, Na sledi

Ognjeni trije, Vihar - za mladino Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2023
Ciljna skupinamladi
Zvrstleposlovje od 13. - 15. leta - M
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2023 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila