Preskoči na vsebino Preskoči na vsebino

Karlovšek, Igor: Ognjeni trije. 4, Past

V četrtem delu zbirke Ognjeni trije izvemo, da je vsak od bratov zimo preživel sam, sedaj pa se bliža pomlad in nove spremembe. Vlad se skriva ob Donavi, Plamen preživi zimo v slovanskem naselju in opravlja nalogo izvidnika, kaganu mora sporočiti o premikih Onogurov. Živa s Kalino, hčerko Milušo in Wallandom zapusti zimsko zatočišče v želji, da bi se končno lahko vrnila domov.

Vuk, ki ga je z bratom v prejšnjem delu rešila princesa Širaz, prisostvuje ugrabitvi dekleta in se odloči, da bo ugrabiteljem sledil in rešil princeso. Princeso ugrabijo Onoguri, čeprav je bilo dogovorjeno, da se bo poročila z njihovim princem Jutasom.

Seveda se dogaja tudi Zori, ki končno zagleda Vlada in mu nato skuša tudi slediti, naleti pa na njegovega očeta Ognjena, ki poskrbi zanjo. Novi zapleti, novi spopadi, končno pa se tudi trije bratje ponovno snidejo in si pomagajo v veliki bitki. Čaka vas napet del Ognjenih treh in končno tudi snidenje vseh treh bratov. Sedaj pa nas zanima le še, če bodo v nadaljevanju vsi našli svoje izbranke in če se bo Ognjen končno postavil na stran sinov.

Citat za pokušino: »Srečanje z očetom je Plamena močno pretreslo. Čeprav je vedel, da je za očeta mrtev, je bilo hudo to tudi v resnici izkusiti. Tako zelo je hrepenel po očetovem objemu, da ga je bolelo srce. Če ga ne bi nekje v ozadju kljuvala misel, da se mora boriti za življenje zaradi Žive, bi kar umrl. To, kar so govorili stari, izkušeni ljudje, da je smrt lažja od izgnanstva, se je izkazalo za resnično.« (str. 232)

Ana Dolinšek

Ognjeni trije 1, Izgon

Ognjeni trije. 2, Na sledi

Ognjeni trije, 3, Vihar

Igor Karlovšek: Ognjeni trije. Past. Roman za mladino Iskalnik Preverite razpoložljivost (Cobiss)
Informacije
Leto izida2024
Ciljna skupinamladi
Zvrstleposlovje od 13. - 15. leta - M
SLEDITE NAM | Ikona za Facebook Ikona za Instagram Ikona za Youtube
© 2024 Mariborska knjižnica. Vse pravice pridržane!
Prikaži skrita obvestila